BİTLİS'in Tatvan İlçesi ile Ankara arasında karşılıklı seferler yapan Van Gölü Ekspresi, Muş-Tatvan arasındaki demiryolu çalışmaların yenilenmesi üzerine 5 aylık aradan sonra yeniden sefere başladı.
Muş-Tatvan arasındaki 30 kilometrelik güzergahta demiryolu raylarının yenilenmesi için geçen Haziran ayında seferler durdurulmuştu. Raylarının tamamen değiştirilmesi ile Muş üzeri sağlanan Tatvan- Ankara seferleri başlatıldı. Salı ve Perşembe günleri olan tren seferlerinin tekrardan başlatılması, özellikle öğrencileri sevindirdi. Karayolu ile havayolu taşımacılığına göre maliyeti daha uygun olan tren seferlerinde, Kore gazilerinden ücret alınmıyor. Öğrenci, öğretmen, subay-astsubay ve engellilere ise yüzde 20 indirim uygulanıyor. Muş-Ankara arasında ikinci mevki bilet fiyatları 25, yataklı vagonda kişi başı seyahat bedeli ise 90 TL.  Muşlu Sadık Yakan, tren seferlerinin yeniden başlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Trenle seyahat etmenin hem konforlu hem de ucuz olduğunu vurgulayan Yakan, şöyle dedi:
"Oğlumla birlikte Bingöl'ün Kale İstasyonu'na gidiyoruz. Karayolu ile gitmek çok maliyetli ve yol uzun sürüyor. Bizim trenden başka yolumuz yok. Sürekli treni kullanıyorum. Buradan trenle 40-45 dakikada köye gidiyoruz."

FOTOGRAFLI