Kilis Valiliği koordinasyonunda Altın Hilal Derneği tarafından “Ensar Muhacir” sofrası düzenlendi.
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Kilis’te sığınan Suriyeli Muhacirlerle, bunlara ensarlık yapan Kilisli vatandaşlar, bu kardeşliği pekiştirmek için iftar sofrasında buluştular.
Kilis Valiliğinin Bahçesi ile Cumhuriyet Meydanını dolduran yüzlerce ensar ve muhacir kardeşler bu gönül bağını tüm dünyaya sergilediler.
Suriyeliler, Kilisli vatandaşların ensar muhacir ilişkilerinin öneminin her defasında altını çizen ve bu konudaki çaba ve gayretlerini asla esirgemeyen Vali Süleyman Tapsız, “Kilis’te bugün saygıdeğer Kilisli hemşerilerimizin ve Suriyeli kardeşlerimizin topyekin aynı sofranın etrafında buluştuğu, aynı inanç ve duygu etrafında birleştiği, kenetlendiği muhteşem bir atmosfer yaşanmaktadır” dedi.
Vali Tapsız, bu Ramazan Bayramının veren ellerin, yetim ve öksüzü itip kakmayanların, isteyeni azarlamayanların, muhtacı horlamayanların, yolcuyu yolda bırakmayanların ve yoksulların ellerinden tutanların bayramı olmasını dileyerek, Suriyelilere, günümüzün ensarı olarak evlerini ve gönüllerini açan Kilislilere teşekkürlerini iletti.
Vali Tapsız, ayrıca bu davete icabet eden, katkı sağlayan günümüzün ensarları Kilisli vatandaşlara, Vali Yardımcısı Ulaş Akhan’a, Altınhilal Derneğinin Türk ve Suriyeli üyelerine, İl Müftüsü ve personeline, Belediye Başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Tapsız konuşmasının sonunda, vatandaşların, Suriyelilerin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, başta Türkiye ve Dünya olmak üzere bu bayramın barışa ve huzura vesile olmasını diledi.