Marmara Denizi Yalova açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşlar korku içinde kendilerini sokağa attı. Kandilli Rasathanesi deprem sonrası yaptığı açıklamada; “Yalova ile İstanbul’da hissedilen depremin meydana geldiği yer Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Marmara Denizinden geçen kuzey kolu içerisinde yer almaktadır. Bir fay parçasının kırılması sonucu meydana gelmiştir. Depremin merkez üssüne yakın son yüzyılda meydana gelmiş en etkili deprem 1963 Adalar (6.3) depremidir. Bölge genelinde meydana gelmiş en etkili deprem ise, 1999 yılı Kocaeli (7.4) depremidir. Birkaç yılda bir bu tür orta şiddette depremler meydana gelmektedir. Marmara Denizi ve çevresi I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımız hazırlıklı olmalı. Bu bilinçle yaşamalı. Ev alırken de depreme dayanıklı olmasına dikkat etmeli.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. TÜYSÜZ:  Arkası gelecek
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Profesör Okan Tüysüz, depremin merkez üssünün 1999’da yaşanan depremin bittiği yer olduğunu söyledi. Tüysüz, “Büyük olasılıkla bunun arkasından depremler gelecektir. Ama bekleyip görmek gerekecek” dedi.

PROF. DR. EREN: Korkmayın
Yalova Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Marmara Denizi’nin Yalova açıklarında meydana gelen 4.4 şiddetindeki depremin bir enerji boşalması olduğunu dile getirdi. Eren, “Bu yaşanan depremler sırf enerji birikimleridir. Korkulacak bir şey yok” dedi.


Yalova açıklarında 3.2 büyüklüğünde deprem
Dün akşam saat 23.30'da Yalova açıklarında 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre dün Yalova açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından akşam saat 23.30'da yine Yalova açıklarında 3,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı yerin 5,3 lilometren derinliğinde gerçekleşti.