Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İş Kadınları Birliği Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Kadınların iş hayatı, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerde daha aktif olmaları gerektiğini söyleyen Zeybekci, "Kenarda oturup eleştirmek kolay. Gel aktif görev al. Şair Nazım Hikmet'in dediği gibi 'Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.' Hep birlikte yanacağız, karanlıklar aydınlık olacak" dedi.
Denizli İş Kadınları Birliği Derneği tarafından Pamukkale Tenis Kulübü'ndeki Marla Restoran'da toplantı düzenlendi. Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli birinci sıra milletvekili adayı Nihat Zeybekci, toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Kadınların iş hayatında, siyasette ve sivil toplum örgütlerinde daha fazla görev alıp, daha aktif olmaları gerektiğini söyleyen Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci'nin iş hayatındaki başarısından örnek verdi. 2004'te siyasete atılıp, Denizli Belediye Başkanı olduğunu ve işleri eşi Ayşen Zeybekci'ye devrettiğini söyleyen Bakan Zeybekci, "Şirketimdeki işleri eşime devrederken içim cız etti. Eşim işlerin başına geçtikten sonra şirketleri benden daha iyi yönetmeye başladı. Kendisi de zaten benden daha iyi olduğunu iddia ediyor. Eşim iş hayatında çok başarılı ve cesur adımlar atıyor" dedi.
'KADININ OLMADIĞI İŞ YARIM KALIR'
Kadınlara Nazım Hikmet'in şiiriyle seslenen Bakan Zeybekci, "Ne olur iş hayatında daha fazla aktif yer alın. Sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde yer alın. Oralarda olan kadınların sayısı arttıkça siyasetteki kadınların sayısı da artar. Partilerdeki kadın kolları organları kapatılmalıdır. Partilerin erkek kollarımı var, kadın kolları olsun? Kadınlar, partilerin organlarında görev almalıdır. 7 Haziran seçiminde meclisin yüzde 17'si kadın oldu. Bu oran çok düşük. Siyaset kötü bir şey değil. Bir kenarda oturup eleştirmek kolay. Gel aktif görev al. Kadınlar yoksa bir iş yarım kalır. Tek kanatlı kuş uçamaz, tek bacakla insan koşamaz. Yani, kadının olmadığı iş yarım kalır. İstihdamda da kadın sayısı artmalıdır. Şair Nazım Hikmet'in dediği gibi 'Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.' Hep birlikte yanacağız, karanlıklar aydınlık olacak. Hep birlikte başaracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI