Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya milletvekili Tarkan Akıllı, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk’ün cevaplamasıyla ilgili verdiği soru önergesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) terör örgütüne destek veren, terör örgütünden destek alan siyasi parti olup olmadığını sordu.
Son günlerde artan terör saldırılarıyla ilgili olarak MHP Antalya milletvekili Tarkan Akıllı, TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Soru önergesinde TBMM’de terör örgütü tarafından desteklenen siyasi parti olup olmadığını soran milletvekili Tarkan Akıllı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında terör örgütlerine sırtını dayamış bir siyasal partinin varlığı ile ilgili elinizde belgeler var mı?” dedi.
Çözüm sürecinin başlamasından bu yana asker, polis, geçici köy korucusu, devlet görevlisi olarak kaç şehidin olduğunu soran Akıllı; önergesinde şu soruların cevaplandırılmasını istedi:
“Suruç olayları nedeniyle İstanbul’da yüzleri kapalı, elleri silahlı, tek tip giyimli militanların uygun adımlarla yürümesine nasıl ve neden müsaade ettiniz? İç güvenlik yasası bu tür suçları kapsıyor mu? Kapsamıyor mu? Kapsıyorsa neden gereğini yapmadınız.? Hükümetiniz çözüm süreci nedeniyle güvenlik güçlerimizin hareket alanını kısıtladı mı? Güneydoğu’da bu alanları PKK’ya bilerek mi bıraktınız? Eğer böyle bir alan teslimiyeti yoksa PKK’yı bu alanlardan ne zaman ve nasıl çıkaracaksınız.? Çözüm sürecinin başladığı tarihten bu yana kaç yürek parçalandı.? Kaç anne ağladı.? Kaç şehidimiz vardır.? Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında terör örgütlerine sırtını dayamış bir siyasal partinin varlığı ile ilgili elinizde belgeler var mı?.”