Aras, Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde Genel Müdür olarak göreve başlayan Abdulkadir Köker, görevini Fikret Akbaş’a devretti.
Daha önce Aydın İli Müessese Müdürü olarak görev yapan AKBAŞ, 2002-2008 yılları arasında ‘Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ (AYEDAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.
Elektrik dağıtım hizmetlerinin özel sektöre devredilmesinin ardından
Elektrik Dağıtım sektöründe üst düzey yönetici olarak çalışmaya devam eden Fikret Akbaş, Aydem EDAŞ ve Aksa EDAŞ’ ta Genel koordinatörlük görevlerinde bulundu.
Kamudaki her görevinde, başarılı işlere imza atan Akbaş, bu başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Kamudaki son görev yeri olan AYEDAŞ’ ta özellikle bürokrasiyi ortadan kaldırması ve kuruma kazandırdığı dinamizmle, kamu kurumlarında da özel sektör zihniyetiyle faaliyet gösterilebileceğini ispatlamıştır.
Yöneticilik hayatı boyunca vatandaşa saygıyı ve güveni ön planda tutan Akbaş, Elektrik dağıtım sektöründe Türkiye’de bir çok ilke imza atmıştır. Fikret Akbaş aynı zamanda Halkla İlişkiler uygulamasını da başlatarak müşteri memnuniyetini sözde değil, özde başaran bürokrat olmuştur.