Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen etkinlik ile Nevruz, yoğun katılım ve coşku içerisinde kutlandı.
Üniversite ana yerleşke alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, il protokol mensupları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nevruz Etkinlikleri Düzenleme Komitesi adına bir konuşma yapan Doç. Dr. Tuncay Bülbül, "Geçen hafta Üniversitemizde manevi yönden Çanakkale’nin 100. Yılı dolayısıyla güzel bir etkinlikle biraz hüzünlü anlar yaşayarak o günleri hatırladık. Bugün de baharın müjdecisi olan Nevruz’u coşku içerisinde kutlamak üzere güzel bir hazırlıkta bulunduk. Bu vesile ile herkesin Nevruz Bayramını kutluyor ve iyi eğlenceler diliyorum" dedi.
Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, "Sibirya’dan Balkanlara kadar her yerde baharın müjdecisi olan Nevruz Türklerin yoğun bir şekilde yaşadığı coğrafyalarda coşku ve heyecan içerisinde kutlanıyor. Nevruz, Türk’ün çok büyük bir bayramıdır. Bayramların hepimiz için birleştirici ve kaynaştırıcı bir yönü var. Biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar bu geleneğimizi bozmayarak bu güzel günü kutlamaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bunlar bizim için, öğrencilerimiz için birlik ve beraberlik günleridir. Bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her gününüz bayram sevinci içerisinde geçsin, coşkunuz ve eğlenceniz daim olsun diyor ve Nevruz Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.
Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından üniversitede öğrenim gören Türk Dünyası mensubu öğrencilerin Nevruz selamlaması, Kırgız Türkçesiyle Nevruz Duasının okunmasıyla ve Manas Destanından bir bölümün seslendirmesi ile devam etti.
Türk dünyasında Nevruz kutlamalarında yaygın olarak dağıtılan ve kutsal kabul edilen Heft meyve ikramıyla devam eden etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindeki protokol üyelerinin yumurta tokuşturmasının ardından Nevruz ateşi yakıldı. Rektör ve misafirler Nevruz ateşinin üzerinden birlikte atlayarak örste demir dövdü.
Daha sonra Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (USET) Turizm Animasyonu Programı Semah Ekibinin semah gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterisi, öğrencilerin geleneksel bir Anadolu Düğününü konu alan canlandırmaları, Orta Oyunu gösterisi, Aşuk ve Maşuk gösterisi, büyük ilgiyle izlendi.
Etkinlikte katılımcılara geleneksel olarak hazırlanan ‘Özbek Pilavı’ ikramının ardından Üniversite Müzik Kulübü ile ÜSET Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Türk Dünyasında Şarkılar’ adlı konser, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.