HATAY Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü nedeniyle biri sol, diğeri de sağ görüşlü olarak tanınan Musa Eroğlu ile Aşık Sefai'nin birlikte sahne aldığı 'Kardeşlik konseri' düzenledi. Farklı siyasi görüşe sahip sanatçılar, aynı sahnede kardeşlik mesajları verdi.
Halk ozanlarının aynı sahneden kardeşlik msasejları verdiği konser, Antakya Spor Salonu’nda düzenlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konsere CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal, CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili adayları, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün ile farklı din ve inanışların temsilcileri katıldı.
AŞIK SEFAİ SÖYLEDİ, SEYİRCİLER COŞTU
Kardeşlik Konseri’nde ilk olarak sahneye Aşık Sefai çıktı. Seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle katılımcıları coşturan Aşık Sefai, şarkı aralarında yaptığı esprilerle de kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine göz koyanların asla amacına ulaşamayacağını belirten Aşık Sefai, “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti devleti. Azatlık ruhunun yeşerdiği, inancın gönüllerde zuhur ettiği bu topraklarda birlik ve beraberlik aşı bizi buralara getirdi" dedi. Aşık Sefai'nin konseri devam ederken gerçekleşen semazen ve semah gösterisi de izleyicilerin büyük alkışını aldı. Birlikte yaşamanın sahnelendiği gösteride kardeşlik mesajları verildi.
SÜRÜ TOPLUMU OLMAK BİZE GÖRE DEĞİL
Türklerin her zaman özgür yaşadığını belirten Aşık Sefai, “Sürü toplumu olmak bize göre değil, biz azatlığı azatlık olarak yaşarız. Sürü toplumu her zaman için köleliği azatlığa tercih eder. En çok hoşuma giden söz ‘Bütün nefisler ölümü tadacaktır’ sözü. Ben ölüme inanan ve öleceğine iman edenlerdenim, ama en çok hoşuma giden herkesin ölecek olması herkesin" diye konuştu.
AŞIK SEFAİ, MUSA EROĞLU’NUN ELİNİ ÖPTÜ
Ardından sahneye gelen Musa Eroğlu’nu karşılayan Aşık Sefai, Eroğlu’nun elini öperek ona olan saygısını gösterdi. İki ünlü isim sahnedeyken söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı konuşmada, “Türkiye kurulurken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulus birliğiyle ülkeyi oluşturmuş ve bayrağımızı, birlikteliğimizi inşa etmiş. Anadolu’daki her renk bayrağa işlenmiş o zaman. İkinizin de asıl burada oluş sebebi budur. Biriniz sağdan diğeriniz soldan bakıyorsunuz ama ikiniz de Anadolu’nun neferisiniz. İkisi de ay yıldızlı bayrağımıza bakıyor" dedi.
MUSA EROĞLU: BU ÜLKENİN BİN YILLIK GEÇMİŞİ VAR
Türk milletinin binlerce yıllık geçmişine vurgu yapan Musa Eroğlu ise şunları söyledi:
“Bu ülkede şu ana kadar bin yıllık geriye dönüp bakması gerekiyor. Biz son 15-20 yıldan bu yana kavga ediyoruz. Ülke kaygısı var. Bin yıldır bir şey yoktu da şimdi mi oldu? O zaman düşüneceğiz ve ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sefai’yle türkü söylememiz gerekiyorsa başım üstüne. Sefai bu ülkeyi kötü yöne götürüyorlar izin veremeyeceğiz. Bu sene şehitlerimiz oldu. Onlara sevgilerinizi ve saygılarımızı gönderiyoruz".
Daha sonra birbirinden güzel ezgilerini seslendiren Musa Eroğlu’na, izleyiciler de zaman zaman alkışlarla eşlik etti.

FOTOĞRAFLI