Şehit üsteğmenin, Cizre'de bir süre önce yaralandığı ancak gazilik beratını kabul etmeyerek görevine devam ettiği öğrenildi.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde binaya yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu enkaz altında kalarak şehit düşen Üsteğmen Enes Demir ve Astsubay Doğukan Tazegül için dün Ankara Kocatepe'de cenaze töreni düzenlendi.
BAŞBAKAN TÖRENE EŞİ İL BİRLİKTE KATILDI
Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gözleri yaşlı şehit babalarını ellerinden tutarak teskin etmeye çalışırken, eşi Sare Davutoğlu da tören boyunca şehit annelerinin yanından ayrılmadı. Törene Üsteğmen Demir'in Hollandalı Eliana isimli kız arkadaşı da katıldı. Şehit Üsteğmen Demir’in Cizre’de bir süre önce yaralandığı ancak gazilik beratını kabul etmeyerek görevini sürdürdüğü öğrenildi.
Sur’da şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül ile Piyade Üsteğmen Enes Demir için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Şehit Tazegül (24) ve Demir’in (27) Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) alınan Türk bayrağına sarılı naaşları, askeri cenaze aracıyla Kocatepe Camisi’ne getirildi.

'SARI SAÇLIM, YİĞİDİM'

Cenaze aracıyla cami avlusuna gelen şehit Üsteğmen Demir’in babası Zekeriya Demir’in, ''Ben şehit babasıyım. Sarı saçlım, sarı sakallım, yiğidim benim” sözleri üzerine avludakiler gözyaşlarını tutamadı. Şehit Tazegül’ün babası Yener, annesi Nilüfer ve kız kardeşi Zeynep Tazegül ile şehit Demir’in babası Zekeriya, annesi Meliha ve kardeşi Ahmet Demir cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.
Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.  



İKİ BABANIN DA ELİNİ BIRAKMADI
Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından şehitler Tazegül ve Demir’in naaşları askeri tören mangasının omzunda top arabasına götürüldü. Namazın ardından iki şehidin babasının ellerinden tutan Başbakan Davutoğlu, tören bitene kadar ellerini bırakmadı. Törene katılan Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da şehit ailelerine taziyelerini iletti, ailelerle tek tek ilgilendi. Askeri cenaze aracına alınan şehitlerin naaşları Cebeci Asri Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.
Cenaze araçlarının geçişi esnasında şehit üsteğmenin annesi Meliha Demir ''Bayrak yakışmış bakın, ne güzel olmuş benim oğluma, yiğidime. Paçavra parçası yok, bayrak var bayrak. Al kırmızı şerefli Türk bayrağı var üzerinde. Paçavrayla değil şerefli bayrağıyla gitti. Dimdik ayaktayım. Kimse koluma bile girmedi. Evladım hakkını helal et'' dedi. Bu sırada bir şehit yakını da Türk bayrağı açtı.
'BU YARAYLA GAZİ OLUNMAZ'
Piyade Üsteğmen Demir'in iki ay önce Cizre'de çıkan bir çatışmada yüzünden yaralandığı ancak gazilik beratını, ''Bu kadar yarayla gazi olunmaz'' diyerek reddettiği ortaya çıktı. Devre arkadaşları şehit subayın ardından, ''Devremizin en iyi subayıydı, O örnek bir askerdi'' diye gözyaşı döktü.
Şehit Üsteğmen Enes Demir'in evlilik hazırlığı yaptığı Hollanda vatandaşı olan kız arkadaşı Eliana da törene katıldı.

Kaynak: Haber 7