AMASYA (AA) - Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla bireysel iş kurma kredisi verdiklerini söyledi.

Taşdan, yaptığı açıklamada, SYDV aracılığıyla gelir getirici projeler kapsamında iş kurmak isteyen girişimcilere kredi desteği verdiklerini belirtti.

Sosyal güvencesi olmayan veya aile geçimini sağlayacak bir iş kurmak isteyenlere kredi desteği verdiklerini anlatan Taşdan, "Başvuran ve şartları tutanlara ilk yılı ödemesiz, 5 yılda geri ödemeli faizsiz 15 bin lira kredi veriyoruz" dedi.

Bireysel iş kurma kredisi alımını teşvik etmek istediklerini dile getiren Taşdan, "Bunu ilan etmemize, duyurmamıza rağmen vakfımıza talep eden çok fazla olmuyor. İş kurmak isteyip kredi desteği için bize müracaat eden çok fazla vatandaşımız yok. Talep edenlere gerekli incelemesi yapıldıktan sonra şartları uygunsa kredi veriyoruz" diye konuştu.

Taşdan, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyal yardımlarla ilgili talep ve ihtiyaçlarının vakıf aracılığıyla karşılanmaya çalışıldığını kaydetti.