Manisa’daki FETÖ operasyonlarında ele geçen belge ve materyaller, terör örgütü üyelerinin hiyerarşi içinde yerlerinin elebaşı Fetullah Gülen tarafından verilen hediyelere göre belirlendiği ortaya çıktı. Örgütün ABD’ye kaçan üst düzey yöneticisi Haldun Tamer Kurtar’ın işyerinde yapılan aramada, teröristbaşı Gülen imzalı kol saati ele geçirildi. Bu saatin hiyerarşik anlamı da  örgüte 10 milyondolar üzerinde bağış sağladığı ve Gülen’in gözdesi olduğu anlamına geldiği belirlendi.


 
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy’un yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında il Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, örgütün üst düzey yöneticilerinden Haldun Kurtar’ın Petek Plastik adlı işyerine operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan Kurtar’ın, yurtdışına kaçtığı belirlendi. Kurtar’ın iş yerinde yapılan aramada, ortalama 500 dolardan satılan Romanson marka saat ele geçirildi. Saatin incelenmesinde ise Fetullah Gülen imzası dikkati çekti. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinde örgütün hiyerarşi hakkında ilginç bilgilere ulaşıldı. Teröristbaşı Gülen’in örgütün orta ve alt kademedeki üyelerine rütbelerine göre F-J serisi 1 dolarlar verdiği bilgisine ulaşılırken, her ilin ilk beş tepe ismi ve örgüte 10 milyon doların üzerinde bağış yapan veya himmet getiren kişilere imzalı saat hediye ettiği öğrenildi.
 
Peçetesi açık artırmada
 
Öte yandan İzmir’deki FETÖ operasyonunda da 20 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgusunda FETÖ’nün İzmir’de 1989 yılında Kuran-ı Kerim öğretilmesi amacıyla kurulan Raif Cilasun Eğitim Ve Kültür Vakfı’na sızarak ele geçirdiği anlaşıldı. FETÖ üyelerinin, ele geçirdiği vakfa kendilerinin yönetebilecekleri şekilde para topladıkları, bu amaçla aralarında Fetullah Gülen’in Pensilvanya’da yemek yerken kullandığı peçetesinin de bulunduğu birçok objeyi “kişisel eşya” olarak fahiş fiyatlarla satışa çıkardıkları, vakfın yönetmeliğinde kira gelirlerinden öğrencilere burs verilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen bu ve himmet olarak aldıkları paraları vakıf üzerinden aklayarak örgüte aktardıkları tespit edildi. (STAR)