GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili nedeniyle yola çıkan sürücüleri, çeşitli bölgelerde oluşturacakları kontrol noktasında durdurarak çay ve kahve ikramı yapacak.

"Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin Projesi" kapsamında durdurulacak sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılacak. Araçlarından inen sürücülere ve yolculara dinlenmeleri amacıyla açık alanda çay ve kahve ikram edilecek.

İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, meydana gelen kazalar incelendiğinde bayram tatili döneminde artış gösterdiğinin görüldüğünü belirtti.

Bölgedeki tarım hasat döneminin tamamlanması ve 9 günlük tatil sonunda okulların açılacak olması nedeniyle karayollarında trafik yoğunluğunu arttıracağını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Gerek tatil bölgelerine, gerekse memleketlerine giden uzun yol sürücülerinin karışmış olduğu kazalar incelendiğinde, kazaların sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve bir an önce gidecekleri yere ulaşma arzusu ile aşırı hız yapmalarından kaynaklandığı görülmektedir. Meydana gelebilecek kazaların önlenmesi, bayram sevincinin acıya ve üzüntüye dönüşmemesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Uzun yol sürücülerine yönelik, il sınırları içindeki karayolunda mola projesi uygulanmaktadır. Geçmiş bayram tatillerinde uyguladığımız ve önemli ölçüde bayram süresince kazalarda azalma sağladığımız bu projemizi Kurban Bayramı öncesi ve bayram dönüşünde de uygulayacağız. Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin Projesi kapsamında sizleri 15 dakika çay ve dinlenme alanlarına bekliyoruz."