Uluslararası Teknoloji Ekonomi ve Kültürel İlişkiler Birliği (UTEK) Genel Sekreteri Yalçın Bayar, Türkiye’de kültür sanat adına reformların başlatılması gerektiğini belirterek, "Yalnızca GDO’lu gıdalarla insan yetiştiren toplumların gelecekleri tamamen kalıcı hastalıklarla pençeleşir" dedi.
Sosyal Kültürel ve Sanatsal alanlardan insanları koparıp tamamen ekonomi ve teknoloji alanına kaydırmanın robotlaşmış bir toplum oluşturmak gerçeğini ortaya koyduğunu söyleyen UTEKGenel sekreteri Bayar, "Yalnızca GDO’lu gıdalarla insan yetiştiren toplumların gelecekleri tamamen kalıcı hastalıklarla pençeleşeceği gerçeğinden hareketle ülkemizde de kültürel ve sanatsal alanlarda reformlar yapılmazsa çocuklarımızın gelecekleri tamamen psikolojik hastalıklarla pençeleşen toplum gerçeğini ortaya çıkaracaktır" dedi.
Bayar, "Siz eğer kendi milletinizi tamamen ekonomik yaşam tarzına bağlarsanız ve insanların günlük hayat içerisinde sosyal alanlardan kopararak boğarsanız ciddi sosyal patlamalara neden olursunuz. Zira Kültür ve Sanat alanları gerçekte bir medeniyettir aynı zamanda rahatlamadır. Ülkemizde ekonomik ve teknoloji alanlarında projeler geliştirerek yeni reformlar devreye sokulmasına rağmen kültürel ve sanatsal hamlelere tamamen sırt dönülmüştür" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin kültür ve sanat konusunda vakit geçirmemesini gerektiğini belirten Bayar, "Türk toplumu kültürel ve sanatsal alanlarda son derece zenginlikleri olan bir maden. Sizler eğer bu madeni işlemez ve sırtınızı dönerseniz insanların içerisinde biriken enerji kimyasal madde olur ve ülkenize zarar verir. Ülkemizin bu alanlardaki zenginliklerini görmeden gelmek ülkemizin dışarıdaki tanıtımlarına da olumsuz etkileri olur. Futbola gösterilen ilginin 1/3 oranında kültür sanata gösterilmesi ülkemizin dışa tanıtımında en büyük referans olur. Israrla söylüyorum Ülkemizde vakit geçirilmeden bir kültür sanat reform paketi hazırlanıp uygulamaya sokulmalıdır" şeklinde konuştu.