Çağatay KENARLI / İstanbul,() SULTANBEYLİ'deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen 3'ü polis 10 kişinin yaralandığı saldırının ardından, sabah bölgede inceleme yapan polislere ateş açılmasıyla çıkan çatışmayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ve İnceleme Şube Müdürlüğü, Kriminal Polis Laboratuarı'nda görevli polislerin çalışmaları aralıksız sürüyor. Polis Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olduğu terör saldırısında olaya karışan teröristlerin kimliklerinin belirlenme çalışmaları sürerken her iki olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.





KİRALIK OTOMOBİLLE TNT'Lİ PATLAMA

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece bomba yüklü araçla Fatih Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırının kiralık otomobil ile yapıldığını tespit etti. İstanbul'dan kiralandığı belirlenen otomobilin arka koltuğuna TNT yerleştirildiğini saptayan ekipler, daha etkili olması için çeşitli düzeneklerle de güçlendirildiğini belirledi.



'TERÖR EYLEMLERİNE KATILMAKTAN' YAKALAMA KARARI VARDI

Polis ekipleri, bombalı saldırıyı gerçekleştiren bir terörist ile olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine ateş açtıktan sonra çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 2 teröristten ikisinin sahte kimlikler kullandığını belirledi. İddiaya göre, bir teröristin üzerinden Bingöl nüfusuna kayıtlı, 1989 doğumlu Burak H. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıktı. Yapılan inceleme sonucunda Burak H. hakkında 'PKK terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terör eylemlerine katılmak' suçlarından hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.



İKİ SAHTE KİMLİK

Ekipler, diğer teröristlerin üzerlerinden ise iki adet sahte kimlik çıktı. Teröristlerin üzerinde Şırnak Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı, 1990 doğumlu Ayhan G. ile Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 1988 doğumlu Mehmet G. adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı. Polis, kimlikler üzerinde yaptığı inceleme ve araştırma sonucunda bu isimlere kayıtlı kişilere rastlayamadı.



PARMAK İZİ KAYITLARI YOK

Ekipler, teröristlerden aldıkları parmak izlerinin de eşleştirme sistemindekilerle uyuşmadığını tespit etti. Polis ekipleri, bir teröristin ise sünnetsiz olması nedeniyle yabancı uyruklu olabileceği şüphesi üzerinde dururken ekiplerin çalışmaları devam ediyor.