Adana’da, Yıldırım Bayazıt İlk ve Orta Okulu’na yaptırılan Atatürk büstü törenle açıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar törende, gelecek yıldan itibaren ilçedeki okulların temizliğini üstleneceklerini söyledi.
Seyhan Belediyesi Havuzlu Bahçe Mahallesi’nde bulunan Yıldırım Bayazıt İlk ve Orta Okulu’nun Atatürk büstü yaptırırken okulun çevre düzenlemesini ve bazı eksiklerini tamamladı.
Atatürk büstünün açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Ali Aydoğan ve Mahalle Muhtarı Şemseddin Oğuz katıldı.
İlk konuşmayı yapan okul müdürü Ali Akarsu, yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Karalar’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ettiğini söyledi.
EN KUTSAL GÖREV ÖĞRETMENLERE
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün yarının neslini yetiştirecek olan öğretmenlere en zor görevi verdiğini söyledi. Başkan Karalar, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, yarının mimarları çocuklarımızı ve gençlerimizi öğretmenlere emanet ederek öğretmenlere çok büyük sorumluluklar vermiştir. Bizlerde gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı
Okulların eksiklerinin oldukça fazla olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar göreve geldiği günden bugüne kadar 52 okulun eksiklerini tamamlayıp bu okullara önemli hizmetler götürdüklerini söyledi. Karalar, "Göreve geldiğimiz 30 Mart tarihinden bugüne kadar, okullarımıza önemli hizmetler götürdük. 52 okulumuzun eksiklerini giderip ihtiyaçlarını karşıladık. Bizlerde okullarımızın ne şartlar altında eğitim verdiğini biliyoruz. Bu yüzden gelecek yıldan itibaren okulların temizliğini de biz yapacağız" şeklide konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Karlar Türk Bayrağı ile sarılı Atatürk büstünün açılışını yaptı.