KONYA Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ‘1923-2015 Zaman Tüneli’nde A Milli Futbol Takımı Sergisi’ Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir tarafından açıldı. Sergiyi gezen protokol üyeleri, sergiyi hazırlayan ve 1980 yılından bu yana uluslararası spor organizasyonlarının yanı sıra A Milli Futbol Takımı’nı takip eden araştırmacı-yazar Ömer Altay tarafından bilgi aldı.
Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu toplantı salonunda açılan sergide A Milli Futbol Takımı’nın 92 yıl süresince katıldığı milli maçlarda çekilen fotoğraflar sergilendi. Sergide Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in futbol hayatından antrenörlük hayatına kadar uzanan yoldaki değişik maçlarda çekilmiş fotoğraflarına yer verildi. Ayrıca Türkiye Futbol Milli Takımı’nın maç biletleri ve resmi milli maç kitapçıkları da sergide yer aldı.
STADYUMUN ETRAFI SÜSLENDİ
Diğer taraftan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından A Milli Takım futbolcuları ve teknik heyetine moral vermek için havaalanı ve maçın oynanacağı stadyum civarı; üzerinde ‘YÜKSEĞE DAHA YÜKSEĞE "SEN" BAŞARIRSIN!’ yazılı ve üzerinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli takım oyuncuların fotoğraflarının bulunduğu bayrak ve resimlerle süslendi.
FOTOĞRAFLI