Ereğli ilçesinde 7 Ağustos 2015 tarihinde PDY’ye ait Lise, ortaokul, ilkokul, kreş ve 3 dershaneye, 16 Ekim 2015 tarihinde ise Ereğli İş Adamları Derneği (ERİD) ile iki otomotiv firmasına operasyon düzenlemiş ve çok sayıda evrak ile hard disklere el koymuştu. Devam eden soruşturma kapsamında Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren PDY’ye ait Fatih Koleji’nin lise, ortaokul ve ilkokul ile bir dershaneye kayyum atanması kararı aldı.
Kararın tebliğ edildiği Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri Fatih Koleji ile Anafen Dershanesi önünde güvenlik önlemi alarak binaya girişlere izin vermedi.
Fatih Koleji Müdürü Ahmet Arıkçı mahkemenin kayyum atanması yönündeki kararının kendilerine gösterildiğini söyledi. Arıkçı gazetecilere yaptığı açıklamada “Durumu bizde tam bilmiyoruz. Polis memurları bize şirkete kayyum atandığını söyledi. Tedbir amaçlı gelmişler. İçeri kimseyi almayacaklarını ve kendilerinin de girmeyeceğini söylediler. Biz de buradan ayrılıyoruz” dedi.
Zonguldak sulh Ceza Hakimliği’nin kayyum olarak kimleri atadığı ve göreve ne zaman başlayacakları konusunda açıklama yapılmazken, polisin Fatih koleji ve Anafen Dershanesi önündeki bekleyişi sürüyor.