Keçiören’de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte kadınlar buluştu.
AK Parti Keçiören Kadın Kollarının düzenlediği programa AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Selva Çam ve Neslihan Cenk’in yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Sekreteri Aysun Liman, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle teşkilatları katıldı.
Kur’an tilaveti ile başlayan programda salonu dolduran kadınlar hep birlikte dua ettiler. AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi’nin açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:
"Bu salonda çok kıymetli bir topluluk var, kutlu bir gün için buradayız. Doğumuyla dünyaya nuru saçan Sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V) için buradayız. En sevgili en büyük önderimiz için buradayız. Onu sadece sözde, dilde değil gönülde ve hayatımızda yaşatmalıyız. Kutlu Doğum Haftası bundan 12 yıl önce böyle coşkuyla kutlanamazdı, buna müsaade edilmezdi, bugün büyük sevgiyle kutlanıyor. Eskiden Kur’an öğrenmek isteyenlere imkanlar verilmezdi, bir suç gibi yansıtılırdı. Kurucu Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu sıkıntılar artık geride kaldı."
Kadınların siyasete girmeleri gerekliliğinin altını çizen başkan Ak; "Kadınların evini ziyaret ettiğimizde çok mutlu oluyoruz, çünkü biliyoruz ki onlar evlerine bizi kabul ettiklerinde bizlere gönüllerinde de yer açıyorlar. Belediye olarak düzenlediğimiz etkinliklere kadınlarımız katıldığında daha verimli neticeler alıyoruz, çünkü onlar gezip gördükleri yerleri çevrelerine anlatıp, yaşadıkları güzellikleri paylaşıyorlar" dedi.
AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan’ın konuşmasının ardından AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Neslihan Cenk de bir konuşma yaparak Keçiören’de olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Selva Çam da Kutlu Doğum Haftasını bu kadar coşkulu bir şekilde kadınlarla kutlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.
Halil İbrahim Sofrasında 1000 kişilik salonu dolduran kadınlar, daha sonra Belediye Türk Sanat Musikisi İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler eşliğinde Hz. Muhammet’i (S.AV.) bir kez daha sevgiyle andı.
AK Parti Keçiören Kadın Kollarının dışarıda düzenlediği kermes ise büyük beğeni topladı. Kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak stantları tek tek gezerek el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Kadınların fotoğraf çektirme taleplerini de kırmayan Başkan Ak, daha sonra alandan ayrıldı.