Alınan bilgiye göre, kaza, Osmaniye - Gaziantep D-400 karayolunun Çona Köyü yakınlarında meydana geldi. Kahramanmaraş’tan Osmaniye istikametine gitmekte olan İlhan Atlıhan (24) yönetimindeki 46 K 0363 plakalı yolcu minibüsü, Çona Köyü yakınlarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu yolun kenarında çekicisi olmayan ve yolun dışında park halinde bulunan boş tankerin altına girdi.
Kaza ihbarı üzerine çok sayıda ambulans kaza yerine sevk edildi. Osmaniye Belediyesi İtfaiyesi, AFAD, UMKE ve 112 Acil çalışanlarının yoğun çalışmaları sonucunda yaralılar minibüsten çıkarıldı.
Bu arada, minibüs içerisinde sıkışan 3 yolcunun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden 2 yolcunun Halil Gönülalan (64) ve Mustafa İsli (35) olduğu belirlenirken, diğer yolcunun kimliği tespit edilemedi. 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenilen 11 yolcu ise çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Minibüs sürücüsü İlhan Atlıhan’ın da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza anını anlatan minibüs yolcusu Bayram Güney ise kazadan biraz önce minibüsün yolcu aldığını, yolda herhangi bir engelin bulunmadığını belirterek, “Minibüs bir anda yoldan çıkarak tankerin altına girdi. Ne olduğunu anlayamadık. Ben ve iki arkadaşım Adana’ya tarım işçisi olarak çalışmaya gidiyorduk. Arkadaşımın birin durumunun ağır olduğunu öğrendim” diye konuştu.
Tankerin altına girmesi sonucu minibüste bulunan bazı yolcular araçta sıkışırken, sağlık ekipleri de adeta zamanla yarışarak yaralılara müdahalede bulundu. Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde önlem alırken, karayolunda trafik kontrollü olarak geçişe açıldı.