TUNCELİ'de önümüzdeki ay yapılacak 15'inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına saygı amacıyla bu yıl yapılmayacak.
Tunceli'de her yıl 7-8 ve 9 Ağustos tarihleri arasında yapılan ve Türkiye'nin yanısıra Avrupa ülkelerinden binlerce kişinin katıldığı Munzur Kültür ve Doğa Festivali bu yıl Suruç'taki bombalı saldırı nedeniyle iptal edildi. İptal kararını Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun, tertip komitesinde yer alan Sivil Toplum Örgütleri ve İlçe Belediye Başkanlarıyla birlikte Tunceli Belediyesi önünde toplanarak açıkladı.
Altun, festivalin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan IŞİD saldırısı nedeniyle korkudan iptal edildiğiyle ilgili iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Bir süredir bazı basın yayın organları ve sosyal medyada çıkan haberlerde Munzur festivalinin IŞİD korkusu ya da Belediyenin Emniyet güçlerince  IŞİD saldırısı nedeniyle uyarılması üzerine iptal edildiği söylentileri ve haberleri dolaşmaktadır. Bu iddialar kesinlikle yalan ve asılsızdır. Festival Suruç saldırısı sonrası haytını kaybeden gençlerimizin anısına saygı amacıyla iptal edilmiştir" dedi.

 

FOTOĞRAFLI