Özden ATİK - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 34. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nın yapıldığı Büyükçekmece TÜYAP'ta imza gününe katıldı.
Perinçek, basına yaptığı açıklamada 16-20 Kasım tarihleri arasında 7 kişilik bir heyet ile Çin Halk Cumhuriyeti'ne gideceklerini açıkladı. Çin Komünist Partisi'nin daveti üzerine 5 günlük bir gezi yapacaklarını belirten Perinçek, Çin-Türkiye ilişkileri, Ortadoğu ve Suriye'deki son gelişmeler ve teröre karşı mücadelenin ele alınacağı üst düzey görüşmelerde bulunacaklarını kaydetti. Önce Sincan-Uygur bölgesi, ardından Pekin'e gideceklerini ifade eden Perinçek, “Çin Komünist Partisi'nin davetlisi olarak hem partiler arası görüşmeler yapacağız, hem de Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunda görüş alışverişinde bulunacağız" dedi.
Çin ile Türkiye'nin Asya'nın doğu ve batı uçları olduğunu söyleyen Perinçek, “Asya çağına girdi dünyamız. Asya çağının yükselen ülkeleri, 21. yüzyılın yükselen ülkeleri Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet olacak ve Çin Halk Cumhuriyeti, bunlar geleceğin dünyasının kuruluşunda büyük rolleri olan ülkeler. Avrasya İttifakını savunuyoruz. Bu konuda görüşmeler yapacağız. Aynı zamanda bir Batı Asya birliği oluşturulması Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Lübnan arasında hatta Mısır'a kadar uzanan bir Batı Asya Birliği Projesi var, biliyorsunuz Vatan Partisi'nin. Bu konudaki gelişmeleri karşılıklı olarak görüşeceğiz" diye konuştu.

"FRANSIZ HALKININ VE BÜTÜN İNSANLIĞIN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ"
Fransa'daki terör saldırısına da değinen Perinçek, şunları söyledi: "Fransız halkının ve bütün insanlığın acılarını paylaşıyoruz. Bütün bu olayların arkasından şeytan mı, cin mi artık öyle tanımlanıyor IŞİD çıkartılıyor. IŞİD'i Amerika Birleşik Devletleri'nin kurduğunu biliyoruz. Bütün dünya biliyor. Ve Amerika Birleşik Devletleri'nin siyasetlerinin bir aracı olarak kullanılıyor. Ortadoğu'da IŞİD, hep PKK'nın, PYD'nin önünü açan ona Kürt koridoru kurmak için alan yaratan bir terör örgütü olarak rol oynadı. Ve şimdi de Fransa'da Fransa'yı Amerika politikalarına zorlayan birtakım eylemlerin sahibi olarak sahnede gözüküyor. Bölgemizde Türkiye, Suriye Irak, İran ve Azerbaycan arasındaki beraberliğin bütün bölücü terör örgütlerinin ve aynı zamanda yobaz terör örgütlerinin sonunu getireceğini çok iyi biliyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Çözüm üretiyoruz."

“AMERİKA ORTADOĞU'DA KAYBETMİŞTİR"
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 24 Temmuz'da başlayan harekatla PKK'ya karşı büyük başarı kazandığını da söyleyen Perinçek, “Aslında Amerika kaybetmiştir, ortadoğuda bölgemizde kaybetmiştir. Bu kaybeden Amerika şimdi son harekatlarını, son ataklarını yapmaktadır. Bunun farkındayız, bunu saptıyoruz. Ama bölge ülkeleri göreceksiniz, hızla birleşecektir. Ve Türkiye'de bu Batı Asya'daki birliğin önde gelen ülkelerinden biri olacaktır" diye konuştu. Konuşmasının ardından Perinçek okurları için kitaplarını imzaladı.
(FOTOĞRAF)