ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda dünya şampiyonu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’ta mehter takımı eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Kayaalp, tek eksikliği olarak belirttiği olimpiyat şampiyonluğunu da 2016 yılında Yozgat'a getirmek istediğini söyledi.
Kilosunda Dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp'i memleketi Yozgat’ta mehter takımı eşliğinde Vali Vekili Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve çok sayıda vatandaş tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılama töreninde konuşan Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat’ın çok değerli evladı Rıza Kayaalp’in Yozgat’ı bir kez daha sevindirdiğini belirterek, “Yozgat’ımızın sevinecek şeyleri sınırlı bu manada bize bu sevinci yaşattığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun Yozgat’ımızı sevince boğdu. Tabi ki bizler Rıza’nın başarılarıyla seviniyor ve gururlanıyoruz. İnşallah kendisini birde olimpiyat şampiyonu olarak Yozgat’ımızda ağırlamak isteriz. O sevinci hep birlikte kutlamak isteriz” dedi.
Kendisini karşılamaya gelen Vali Vekili Güner’e, Belediye Başkanı Arslan’a ve bütün vatandaşlara teşekkür eden Kayaalp de şimdiye kadar birçok şampiyonluk yaşadığını ilk kez bu kadar bir kalabalık gördüğünü belirtip, herkese teşekkür ederken şunları söyledi:
OLİMPİYAT ŞAMPİYONULĞUNU DA GETİRECEĞİM
"2000 yılında güreşe başladım ve 2005 yılında ilk kez Avrupa şampiyonu oldum. Ogün şunu söylemiştim. 'İnşallah ilk madalyam ve son madalyam olmayacak. Yozgat’a nice Avrupa ve dünya şampiyonluklarını kazandıracağım' dedim ve bunları kazandım. Tek eksiğim olan olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah 2016 yılında, bu olimpiyat şampiyonluğunu Yozgat’a getirmek olacak. Yozgat halkından beklediğim, dualarıyla desteklemesidir. Ben sadece ‘Yiğidin harman olduğu diyar Bozok yaylası’ sözünü ben gerçekleştirmek istiyorum. Allah’a şükürler olsun, bunu birçok kez gerçekleştirdim. İnşallah bundan sonra da devam edeceğim."

FOTOĞRAFLI