ORDU (AA) - AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti üyesi Rahmi Çağan'ın kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Çelenk, yaptığı yazılı açıklamada, Rahmi Çağan'ın, AK Parti İl Yönetim Kurulu'nun 19 Eylül 2015 tarih ve 249 sayılı kararıyla "parti yöneticileri ve üyeleri veya parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyunda gerçek dışı haber yapmak, iftira, hakaret ve karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak fiilini işlediği" gerekçesiyle parti üyeliğinden kesin ihraç istemiyle parti tüzüğünün 117.7 ve 119 maddeleri gereğince tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

Çelenk, şunları kaydetti:

"Parti tüzüğümüzün 119. maddesinde tedbirli olarak disiplin kurulana sevk edilenler, üyenin partideki görevlerinden derhal uzaklaştırılması sonucunu doğuran tedbir işlemleridir. Bu itibarla alınan karar gereği partide bulunduğunuz tüm görevlerden el çektirilmiş bulunmaktasınız. Ayrıca kovuşturma sonunda, disiplin kurulunca ceza verilmez veya uyarma veyahut kınama cezasına dönüştürülür ise başka bir karara gerek kalmadan tedbir kalkmış sayılır ve ilgilinin tedbir kararlarıyla sona eren bütün hakları iade edilmiş olur."

Çelenk, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk kararına karşı yine parti tüzüğünün 119. maddesine istinaden İl Disiplin Kuruluna 7 gün içinde itiraz etme hakkı olduğunu da bildirdi.