Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bisiklet İl Temsilciliği ile birlikte 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel ‘Bisiklet Turu’ ve ‘Sevgililer Yarışıyor’ etkinliği düzenleyecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında düzenlenecek olan bisiklet turu hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bisiklet, kendi gücümüzle kullanacağımız en iyi ulaşım aracıdır. Bu sebeple şehrimizde bisiklet kültürünün yaygınlaşması ile trafik sorununa katkıda bulunulacağı gibi, çevremizi ve doğamızı temiz bir alana dönüştürerek vatandaşlarımızın stresten uzak, sağlıklı bireyler olarak kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla, bu özel günde böyle bir etkinlik düzenledik. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve halkımızı teşvik etmek için de önümüzdeki süreçte Mersin’de bisiklet yolu projemizi inşallah hayata geçireceğiz. 14 Şubat 2015 tarihinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde saat 15.00’da başlayacak olan bisiklet turu, Yenişehir Kampüsü’nden dönülerek Atatürk Evi önünde son bulacak" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında ayrıca 14.00-16.30 saatleri arasında Taş Bina yanında ‘Sevgililer Yarışıyor’ etkinliği de düzenleyeceğini söyleyen Başkan Kocamaz, amaçlarının Mersin halkının birlik ve beraberliğini sağlamlaştırmak, vatandaşların spora olan ilgisini artırmak ve stresten uzak tutarak keyifli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti.