SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinin en büyük mahallelerinden Mevlana Mahallesi'nde ramazan davulculuğu yapan Turgut İnceci (61), yürüyerek mahalleyi tamamen dolaşamadığı için çözümü otomobil bagajında buldu.

İnceci,  AA muhabirine, 1989 yılından itibaren 26 yıldır ramazan davulculuğu yaptığını söyledi.

Mevlana Mahallesi'nde davul çaldığını belirten İnceci, mahallenin dağınık yerleşimi nedeniyle zamanı verimli kullanabilmek için otomobil bagajında davul çaldığını belirtti.

Davul çalmaya ilk başladığı yıllarda mahalleyi yürüyerek 30 dakikada gezdiğini ancak şimdi otomobil üzerinde dahi bir saat 15 dakikada ancak tüm mahalleyi gezebildiğini anlatan İnceci, "Ramazan yaz aylarına denk gelindiğinde iftar ve sahur arası kısa. Tüm mahalleliyi sahura kaldırmak için yürümem imkansız. Mahallenin tamamını yürüyerek 4 veya 5 saatte ancak dolaşabilirim. Ben de çözümü otomobil bagajına binerek davul çalmakta buldum" dedi. 

Gece 01.00'de insanları uyandırmaya başladıklarını dile getiren İnceci,  "Bir saat içinde tüm mahalledeki vatandaşlarımızı uyandırmak zorundayız. Bu yüzden biz de 3 yıldır otomobil bagajında davul çalarak vatandaşlarımızı sahura kaldırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Davul çalarken bazı vatandaşların özel mani istediğini bazılarının ise yüksek sese kızdığını söyleyen İnceci, şunları dile getirdi:

"Genel anlamda vatandaşlarımız bizden memnun. Bazen geçtiğimiz sokaklardan özel olarak mani okumak için istek alıyoruz. Tabi ki vatandaşlarımızı kırmamak için söylüyorum. Ancak bazen de yüksek sese kızanlar da olmuyor değil, bunları da anlayışla karşılıyoruz." 

Ramazan ayında otomobilin benzin ücretinin yaklaşık bin 500 lirayı bulduğunu ve bu ücreti kimsenin karşılamadığını dile getiren İnceci, "Vatandaşımızın verdiği bağışla masraflarımızı karşılıyoruz. Allah bereket versin. Onlar da bizim bu çabamızı görüp mahcup etmiyorlar" dedi.