Yunusemre Belediyesi temiz ve yaşanabilir bir ilçe için geri dönüşüm bilinci oluşturuyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün başlattığı proje kapsamında Anemon Doğa Dostları Spor Kulübü Derneği üyeleri, Tabiat Parkı’nda hem yürüyüş yaptı, hem de çöp topladı.
Yunusemre Belediyesi vatandaşlarda geri dönüşüm bilincinin oluşturulmasını sağlamak için çalışmalarda bulunuyor. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan ve Anemon Doğa Dostları Spor Kulübü Derneği üyeleri ile Belediye Lokali’nde bir araya geldi. Geri dönüşümün önemi, nasıl toplanılacağı, toplama koşulları ve bu konuda verilecek eğitimlerin masaya yatırıldığı toplantı sonrası konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, hem yetişkin hem de çocuklara yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Altay konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Geri dönüşümü önemsiyoruz. Doğamızın korunması bizler için önemli. Bunu yaparken; geri dönüşümle ekonomik olarak da kazanacağız. Vatandaşlarımızdan en büyük ricanız geri dönüşüm materyallerini lütfen çöplerinizle karıştırmayınız.” diye konuştu.
Toplantının ardından Anemon Doğa Dostları Spor Kulübü Derneği üyeleri ve beraberindeki heyet, Mesir Tabiat Parkı’nın bulunduğu alanda hem yürüyüş yaptı hem de çöp topladı. Anemon Doğa Dostları Spor Kulübü Dernek Başkanı Ali Gültekin, Yunusemre Belediyesi’nin Çevre duyarlılığı ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmadan dolayı mutlu olduklarını belirterek, dernek olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.