Orhan SENCER/İSTANBUL, () - İSKOÇ basını, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda dün oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan Celtic-Fenerbahçe maçına geniş yer ayırdı.

Daily Record gazetesi, Celtic'in defans oyuncusu Efetobore Ambrose'nin Türklere verdiği hediyeler nedeniyle, Leigh Griffiths ve Kris Commons'ın gollerinin kazanmak için yeterli olmadığını yazdı. Ambrose'nin kendi kendini imha etme tuşuna basana kadar Celtic'in iyi oynadığını ve 2-0 önde olduğunu ifade eden gazete, Nijeryalı futbolcunun ilk golde Fernandao'ya golü hediye ettiğini, ikinci golde de korner sırasında uyukladığı için markajda başarısız olduğunu belirtti. Daily Record ayrıca, futbolculara verilen puanlamada Ambrose'ye 4 puan vererek, takımın en kötüsü ilan etti.

Herald Scotland gazetesi de, Ambrose'nin komik hediyelerinin Fenerbahçe'ye bir puan kazandırdığını vurgulayarak, Nijeryalı oyuncunun yaptığı hatayla Celtic'in unutulmaz bir galibiyet almasından mahrum bıraktığını yazdı.

Scotsman gazetesi ise Ambrose'nin kabus gibi hatasıyla Fenerbahçe'nin ilk golü bulduğunu belirtirken, Nijeryalı oyuncunun ikinci golde de suçlu olduğunu ve Türklere bir puan hediye ettiğini yazdı.

Celtic Teknik Direktörü Ronny Deila, Efetobore Ambrose'nin 88 dakika iyi oynadığını ancak bazı basit hatalar yaptığını vurgulayarak, bir defans oyuncusunun 90 dakika boyunca konsantrasyonunu koruması gerektiğini söyledi.

Celtic'in ikinci golünü kaydeden Kris Commons ise hedefteki isim Efetobore Ambrose'yi savunarak, "Efe'nin hatası gole sebebiyet vermiş olabilir ama o çok iyi oynadı. 90 dakikaya baktığımızda ben Efe'den daha fazla hata yapmışımdır. Efetobore her şeyin farkında ve büyük hayal kırıklığı yaşıyor" dedi.