Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, şehir içi ve şehirler arası yolcu kapasitesi 1,5 yılda 11 milyon kişiyi aştı.
Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne hizmete girdiği Mart 2014 -Aralık 2014 tarihleri arasında, şehirler arası giren-çıkan araç sayısının 198 bin 300 olarak kaydedilirken, yaklaşık yolcu sayısının ise 4 milyon 59 kişi olduğu ifade edildi. Denizli içi hizmet veren araçlardaki yolcu sayısına bakıldığında ise aynı tarihler arası, terminale şehir içi giren-çıkan araç sayısının 383 bin 760 olduğu, yaklaşık yolcu sayısının ise toplam 4 milyon 126 bini bulunduğu kaydedildi. 2014 yılında, Denizli’de şehir içi ve dışı toplam terminale giren-çıkan araç sayısının 582 bin 60, yaklaşık yolcu kapasitesinin de 8 milyon 185 olduğu belirtildi.
Yolcu kapasitesini her geçen gün artıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yılın ilk 5 ayındaki rakamları ise Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında şehirler arası giren-çıkan araç sayısı 74 bin 381, yaklaşık yolcu sayısı1 milyon 511 bin olarak açıklandı. Terminale şehir içi giren-çıkan araç sayısının da 145 bin 907 olduğu, yaklaşık yolcu sayısının ise 1 milyon 606 bini bulduğu bildirildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tek kalemdeki en büyük yatırımlarından biri olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin kentin çehresini değiştirdiğini söyledi. Terminalin kent ulaşımındaki büyük bir eksikliği kapattığını ifade eden Başkan Zolan, "Amacımız şehrimize kalıcı eserler bırakıp vatandaşlarımızın rahat ve huzurunu sağlamaktır. Bunun için gece gündüz çalışamaya devam edeceğiz" dedi.