TEMAD Kırşehir İl Temsilcisi, Ahmet Ertunç, Emekli Astsubaylar Derneğinin kar amacı gütmeden dernekler statüsünde görev üstlenmekte olduğunu söyledi.
Ertunç, açıklamasında: "Emekli ve çalışan 254 bin meslektaşımız ile gönül bağımızı daha fazla güçlendirmek, ülke kalkınmasına güç vermek, birlik ve beraberliğimizi korumak, ulusal güvenliğimizi tesis etmek, sürekli kılmak ve uluslararası boyutta dünya barışına katkıda bulunmak amacımızdır. " dedi.
Kırşehir TEMAD İl Temsilciliğinde yapılan açıklamada konuşan İl Temsilcisi Ahmet Ertunç, "Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği kurulduğu andan itibaren, 102 şubesi 150 bin aktif üyesi ve 95 bin çalışan meslektaşlarımızla Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli unsuru olmakla birlikte, maalesef hak ettiği maddi ve manevi destekten yoksun bırakılan statü olarak kalmıştır. İç güvenlik harekatındaki etkin rolü ile ülkesinin bölünmez bütünlüğüne katkı sağlamıştır. Hava Kuvvetlerinde uçaklar uçuyor ve hedeflerini bombalıyorsa bunun geri hazırlığını Astsubaylar yapmıştır. Gemilerimiz uluslar arası sularda görev alıp barış harekatında destekleme görevi yapıyorsa, geri planda Astsubaylar vardır." diye konuştu.
Yaptığı basın açıklaması ile Astsubayların özlük haklarının da düzelmesi temennisinde bulunan Ertunç, dünya astsubaylar gününü kutladığını da ifade etti.