Samsun’un Bafra ilçesinde Kuş Cenneti’nde inceleme yapan peyzaj mimarlığı öğrencileri ve akademisyenler bir toplantı gerçekleştirdi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kuş Cenneti için inceleme ve araştırma çalışması başlatan Türkiye’nin 20 ayrı üniversitesinin peyzaj mimarlığı bölümlerinde okuyan en başarılı 40 öğrenci, başlarında bulunan Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Ayşegül Oruç Kaptan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, Prof.Dr. Adnan Kaplan, Bilkent Üniversitesi Görevlisi Dr.Oktan Nalbantoğlu, Peyzaj Mimarları Odası Teknik Görevlisi Burak Sevim ile bir araya geldi.
Samsun Milletvekili Mimar Çiğdem Karaaslan’ın öncülüğünde Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği çalışmalar hakkında açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Öncelikle konuklarımıza teşekkür ediyorum. Peyzaj mimarlığı öğrencilerimiz okullarının en başarılı öğrencileri ve başlarında ise çok değerli hocalarımız bulunuyor. Kızılırmak Deltası’nın geleceği ve Kuş Cennetimizin turizme kazandırılması konusunda çalışmalar yapacaklar ve sunacaklardır. Bu tür çalışmalar da görüşmeler ve toplantılar bir plan ve program dahilinde yapılıyor. Bugün de bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bizim Bafra için 4 ana hedefimizden biri olan turizm konusunda Kuş Cennetimiz en önemli yeri tutmaktadır. Tüm kurumlarımızla istişare halinde çalışmalar yürütülmektedir. Birçok farklı konuda bu çalışmaları hayata geçirmek için önemli adımlar atmaktayız. Bazen ‘Kuş Cenneti elimizden kaçtı, başka ilçelerimiz öne çıktı’ şeklinde düşüncüler oluşmaktadır. Kuş Cenneti’nin yüzde 80’i Bafra, yüzde 15’i 19 Mayıs, yüzde 5’i ise Alaçam ilçelerimizin, tamamı ise Samsun ilimizin sınırları içindedir. Biz Kuş Cennetimiz için neler yapmalıyız buna bakıyoruz. Samsun Valiliğimiz, Samsun Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlik ve beraberlik halinde olarak gerekenlerin yapılması doğru olan yoldur. Kısır ve Bafra’mıza faydası olmayan tartışmalarla uğraşmak istemedim. Bafra’mızın pek çok yerine Kuş Cenneti Bafra’mızın dünyaya doğal mirası ifadeleriyle belediyemize ait billboardlarımızda tanıtımlar yaptık, Bafra Müzemizi de aynı şekilde tanıttık, tanıtım kitapçıkları dağıttık ve ziyaretçi sayısı iki katına çıktı. Bu çalışmalarımıza basınımızın daha çok yer vermesi de Bafra’mız için kazanç olacaktır” dedi.