BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Güney Çevre Yolu Projesi"ne ilişkin, "21 önce başlayan bir serüveni adım adım işlettik ve ihalesini yapıyoruz" dedi

Yılmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında, projeyle ilgili 2 Temmuz'da ihaleye çıkacağını belirtti.

Proje sayesinde D-100 karayolunun şehrin dışına çıkarılmasının planlandığını vurgulayan Yılmaz, "D-100'ün şehrin dışına taşınması için yoğun bir emek harcadık. Bu sonuç, tek başına iktidar olan bir partinin, istikrarlı bir hükümetin belediye başkanı olmamızın, Bolu'ya kazandırdığı bir başarıdır. İstikrarlı bir hükümetin, büyük bir istikrarla yürüttüğü güçlü, büyük bir ülkenin, 'Yeni Türkiye' politikalarının sonucudur" diye konuştu.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yıllar önce bu projeden bahsettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

 "Projeyi anlatmıştım ve istimlak konusunda destek istemiştim. Bu sorunu çözmek için ben Karacasu yolundan Mudurnu'ya 2.5 kilometre kaba yol yaptım, biliyorsunuz. O zaman 'Cici Taksi'ye kavşak yaptı' diye dalga geçenlere 'Siz Bolu'ya tersten bakıyorsunuz, Cici Taksi'ye takılıp kalmayın. Orası gelecekte konuşulmayacak' diyordum ama inandıramıyordum. Bizim ufkumuzla bizi vurmaya çalışmışlardı."

Proje kapsamında, artık şehrin içinden tır ve kamyonların geçemeyeceğini bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Hem şehir ağır vasıtalardan kurtarılmış olacak, hem trafik yoğunluğu son bulacak. Böylece trafik güvenliği de artacak. Karayollarının şehir içindeki eski yolu belediyemize tahsis etmesiyle de burayı bir yaşam alanı haline getireceğiz. Yolu tamamen trafiğe kapatacağız, yeşillendireceğiz. 80 metre genişliğindeki yol halkımızın alışveriş yapabileceği, gezip, eğlenebileceği ve spor yapabileceği bir 'Yeşil Yol' haline getirilecek. Yeşil Yolumuz 9 kilometrelik uzunluğunda olacak. Ve dünyada şehrin tam ortasından geçen bu kadar uzunluktaki tek rekreasyon alanı olacak. 21 önce başlayan bir serüveni adım adım işlettik ve ihalesini yapıyoruz."