Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), () - MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde dün sabah ormanlık alanda gezerken kaybolan 4 kişi, 24 saat sonra köylüler tarafından bulundu. Karanlıkta mahsur kaldıkları kayalıklardan kurtarılan 4 kişi ilk ifadelerinde "Biraz macera yaşamak istemiştik" dedi.
Turgutlu'ya bağlı Çıkrıkçı Köyü, Güney Mahallesi ormanlık alanında dün saat 08.00 sıralarında gezintiye çıkan 64 yaşındaki Bekir Güngör, 52 yaşındaki Mehmet Ali Güngör ve Bekir Akay ile yaşındaki Sinan Birge'den haber alınamadı. Bunun üzerine Güngör'ün oğlu Yusuf Güngör, durumu jandarmaya bildirdi. Saat 22.00 sıralarında köye gelen jandarma ve Manisa Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekipleri ve köylüler, Çıkrıkçı köyü başta olmak üzere Kuşlar ve Güney köyü civarında arama kurtarma çalışması yaptı. Doğa gezisine çıkan vatandaşların bölgeyi bildikleri kaydedilirken, geniş bir alanda arama çalışması yapıldı.
BİRAZ MAECERA YAŞAMAK İSTEMİŞLER
Kayıp 4 kişi, köylüler tarafından bugün saat 08.00 sıralarında, Güney Köyü'ne 2 kilometre mesafedeki Oyukbaşı Mevkisi'nde, karanlıkta mahsur kaldıkları kayalıklar üzerinde perişan halde bulundu.
AKUT ve AFAD ekiplerinin yardımıyla kayalıklaran indirilen 4 kişi,  yakınlarına kavuşmanın sevincini yaşayarak, arama- kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti. Mahsur kalan 4 kişi ifadelerinde hava kararınca kayalıklarda mahsur kaldıklarını belyirterek  "Biraz macera yaşamak istemiştik" dedi.

FOTOĞRAFLI