GİRESUN (AA) - CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Batlama vadisinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Giresun-Batlama karayolunda yapılan çalışmaları inceleyen Bektaşoğlu, daha sonra vadide bulunan bazı köylerde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Vatandaşların sorunlarını dinleyen, Giresun'un sorunlarını Ankara'ya taşıyarak çözümü için gayret edeceğini ifade eden Bektaşoğlu,"Seçim sürecinde yöreye yaptığım ziyaretlerde sizlere söz vermiştim. Batlama vadisinin bu dönem temsilcisi ben olacağım. Bundan sonra Giresun’da bulunduğum günlerin büyük bölümünü Batlama vadisine ayıracağım" dedi.

Bölgenin en önemli sorunlarından karayolunun en kısa zamanda tamamlanmasını istediklerini aktaran Bektaşoğlu, "Batlama yolu, sahili 28 köye ve yaylalara bağlayan Giresun’un gerdanlığıdır. Hemen girişinde sanayi sitemiz var. Uluslararası ticaret yapan firmalar ürünlerini tırlarla iç ve dış pazarlara buradan taşıyor. 30 bin dolayında nüfus bu yolu kullanıyor. Şimdi hiçbir çalışma yok. Birkaç noktada istinat duvarı çalışması var. Halbuki biten bölümlerin asfalt kaplaması yapılmalı. Mevsim buna uygun. İki ay sonra yağmurlar başlayacak. O zaman çalışmalar 2016 yılına kalacak. Yöre halkı yine bu çile yolunu kullanmaya devam edecek. Bu reva mı?" diye konuştu.