Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından ‘Daha Güzel Günlere’, ‘Büyük Umutlar’ ve ‘Gelecek Kapısı’ adlı projeleri yürütüyor.
Mücadele Şube Müdürlüğünce Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından ‘Daha Güzel Günlere’ Projesi kapsamında, 300 esnafı ziyaret etti. Esnafı ziyaret eden polisler Emniyet Müdürlüğü ambleminin bulunduğu duvar saati ve çikolata hediye edildi.
‘Büyük Umutlar’ Projesi kapsamında ise mahallelerdeki 2 bin çocuğa çikolata, kız çocuklarına oyuncak bebek ve erkek çocuklarına oyuncak araba dağıtıldı.
‘Gelecek Kapası’ Projesi kapsamında 60 öğrenci evi ziyaret edilerek, öğrenci evinde bulunan öğrenciler ile sohbet edildi, Çay ve çikolata hediye edilerek, öğrencilere akşam yemeği ikramında bulunuldu.
Projeler ile terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadeleyi psikolojik yönden desteklemek amacıyla bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında, terör örgütlerine yeni katılımları önlemek, ülke bütünlüğü aleyhine faaliyet yürüten terör örgütlerinin yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek, güvenlik güçlerinin kendilerinden farklı olmadıkları, ancak birlikte hareket edildiğinde bir anlam ifade edeceğini ve bu birlikteliği sağlamak olumsuz hal ve hareketlerde bulunulmaması gerektiği bilincini toplumda hakim kılmak amaçlanıyor.