GÖZYAŞLARI ARASINDA MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Mardin'de meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Oktay Uçar için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, ilçe kaymakamları, şehit polisin eşi Zehra Uçar, kızı 2 yaşındaki Cemre, emniyet personeli, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit polis memuru Uçar'ın özgeçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu dua ile devam etti.
Törende konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, güvenlik güçlerinin zor şartlar altında görev yapmalarına dikkat çekerek, son bir ayda Mardin'de 4 şehit verdiklerini söyledi. Türkiye'nin farklı yerlerinde bu vatan için hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerini rahmetle andığını belirten Vali Koçak, "Hepsi bizler kendi evlerimizde işyerlerimize rahatça uyuyalım, yaşayalım, huzur içerisinde hayatlarını devam ettirelim diye hayatlarını veda ettiler. Bu vatanın bölünmezliği için hayatlarının baharında, hayatlarının en verimli çağında bizler için kendilerini feda ettiler. Gecenin yarısında hep insanların uykusunda rahat olduğu dönemde, onlar da hem yaşarken, hem de ölürken en kıymetlilerini bu vatan için feda ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Allah hepsine rahmet eylesin" dedi.
Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan da konuşmasında, kaza hakkında bilgi vererek, "Zaman darlığı nedeniyle annen, baban ve kardeşlerin Mardin'e gelemediler, seni memlekette bekliyorlar. Bizleri de kendi annen, baban ve kardeşlerin olarak kabul et. Devletimiz var olduğu müddetçe bu millet, bu teşkilat seni asla unutmayacaktır. Sen görevini en iyi şekilde yaptın. Şimdi sıra bizlerde. Senin anını en iyi şekilde yaşatmak, bizlere emanet olarak bıraktığın dul ve yetimini namerde muhtaç etmemek, yine bizlerin görevidir. Sen rahat et aziz şehidim" diye konuştu.
EŞİNİN TİŞÖRTÜ İLE TÖRENE KATILDI
Törende sık sık sinir krizleri geçiren şehit polisin eşi Zehra Uçar'ın, törende eşinin tişörtünü giyerek alyansını boynuna asması dikkat çekti. Kızı Cemre'ye sarılarak ağlayan Zehra Uçar'ı polisler teselli etmeye çalıştı. Annesinin kucağından inmeyen şehit polisin küçük kızı, tören boyunca annesiyle birlikte ağlaması ve yanındaki polislerin kendisi ile oynaması üzerine gülmesi ise duygusal anlar yaşattı. Eşinin tabutuna küçük kızı ile birilikte sarılan Zehra Uçar, "Beni kime bıraktın? Kızımı, yavrumu, Cemre'mi yetim bıraktın, ne olur geri dön" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.
Törenin ardından bir ay önce Mardin'de göreve başlayan şehit polis Oktay Uçar'ın cenazesi havayoluyla memleketi Samsun'a gönderildi.

FOTOĞRAFLI