Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir fırından sadaka kutusunun çalınması, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. İçinde yaklaşık 150 TL bulunduğu öğrenilen sadaka kutusunu çalan şahsın rahat tavırları ise, "Bu kadarına da pes" dedirtti.

Olay, Gebze Arapçeşme Mahallesi'nde bulunan Kaçkar Unlu Mamulleri'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde meydana gelen hırsızlık olayında, fırına müşteri gibi giren bir şahıs, içinde yaklaşık 150 TL olduğu öğrenilen sadaka kutusunu çalarak kayıplara karıştı. Fırının güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olay, yaklaşık 45 saniye sürdü.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; genç bir şahıs müşteri gibi fırına giriyor. Dışarıda başka bir müşteri ile ilgilenen tezgahtar kadını içeriye çağırıyor. Çalışan kadının tezgahın arkasına geçmesini bekleyen şahıs, sadaka kutusunu alarak hızla dışarı doğru kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor.

İşletme sahibi Metin Çerman, olay sırasında bir bayanın tek başına çalıştığını ifade ederek, "Zanlı, dışarıda başka bir müşteri ile ilgilenen bayan arkadaşımızı içeriye çağırıyor. Bu sırada kendisi de hızla tezgahın üstünde duran sadaka kutusuna doğru ilerliyor. Bu esnada kutuyu alarak hızlı bir şekilde kaçıyor. Sadaka kutusunun içinde yaklaşık 150 TL civarında para vardı. Bu olay beni çok üzdü. Kendi paramı çalsalardı bu kadar üzülmezdim" diye konuştu.

Gebze'de bu tür olayların sıkça olduğuna değinen işletme sahibi Çerman, kendi dükkanında ikinci kez böyle bir olayın yaşandığını dile getirdi.