Serhan TÜRK, İstanbul-

Olimpiyat ve dünya şampiyonları karaciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören Sinan Şamil Sam için bir araya geldi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu (Güreş) Mahmut Demir, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu (Halter) Naim Süleymanoğlu,

Olimpiyat Üçüncüsü (Boks) Malik Beyleroğlu ve Bilgehan Demir (Spor Spikeri), bir süredir organ nakli bekleyen ve yoğun bakımda tedavisi devam eden Sinan Şamil Sam'a moral vermek amacıyla Türkiye Spor Yazarları Derneği Aydın Doğun Eğitim Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Mahmut Demir, "Sam'ın Türk bayrağını göklere çektiren büyük bir şampiyon olduğunu söyledi.

Demir, "Sinan Şamil Sam 'boğazın boğası' olarak tanınır. Bayrağımızı göklere çektirmiş büyük bir şampiyon şimdi karaciğer yetmezliğiyle mücadele etmekte, yoğun bakımda bulunmaktadır. Boksla uğraşan kişilerde böyle hastalıklar olabiliyor. Sinan Şamil Sam'ın doktoru bir an önce organ bulunup nakil yapılması gerektiğini ve zamanlara yarıştıklarını belirtti. Bilindiği üzere milletimiz bu tür durumlarda birlik ve beraberlik içerisinde yardımlaşmayı başaran bir millettir. Milletimiz adına bayrak dalgalandırmış ve istiklal marşı dinletmiş şampiyonlar olarak aziz milletimizden ricamız evlatlarına sahip çıkmalarıdır" diye konuştu.

MAHMUT DEMİR: "SOSYAL MEDYADA ÇIKAN HABERLER ASILSIZ"

Sinan Şamil Sam'ın kız kardeşinin böbreğini ağabeyine verdiğini ve yetersiz olduğunu aktaran Demir, sosyal medyada çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, "Bu haberler sporcumuzu ve yakınlarını üzmektedir. Herkesin doğru bilgi paylaşımında bulunmasını rica ediyoruz" dedi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU: "SİNAN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu ise yaptığı açıklamada, "Bizim için önemli olan ülkemizde bunun duyulmasıdır. Daha duyarlı olmalıyız. Sinan için elimizden geleni yapacağız" dedi.