Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli itfaiye erleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.
Başkan Fatma Şahin, İtfaiye Haftası kapsamında İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ile itfaiye erlerini belediye girişinde karşıladı. İtfaiye teşkilatının başarılı çalışmalar yaptığını belirten Şahin, itfaiye erlerine teşekkür etti. Halkın can ve güvenliğini korumanın en büyük görevleri arasında olduğunu ve bunu itfaiye erlerinin başarıyla yerine getirdiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
"Göz bebeğimiz itfaiye teşkilatını her yönden kuvvetlendirmeyi birinci görevimiz olarak baktık. Önce idari olarak kuvvetlendirmemiz gerekiyordu. Teknik personelin alınması ve eğitimli itfaiye mezunu çocukların içeriye alınması çok önemliydi. Bir taraftan pratik tecrübesi olan ustalarımızı koruyup kollarken bir taraftan da bu işin eğitimini almış genç arkadaşlarla filomuzu kuvvetlendirdik. Burada itfaiyeyi makine ekipmanı olarak çok kuvvetlendirdik. Arkadaşlarımızı hangi şehirde, dünyada ne şekilde gelişme var biz bunların hiç birinde geride kalamayız, ne tür eksiğiniz varsa giderelim talimatı verdik. Bunun üzerine makine ekipmanında da bölgenin ve Türkiye’nin en iyileri durumuna geldik."

FOTOĞRAFLI