Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği ’’Çanakkale Destanı’’ adlı oyun Aydın’da ilgiyle izlendi.
Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisi gönüllü gençler ve Aydın halkı tarafından büyük ilgi görürken oyunumuza yaklaşık bin civarında genç katılım gösterdi. Oyunun sonunda izleyiciler, tiyatrocuları ayakta alkışlayarak beğenilerini gösterdi. Çanakkale Zaferinin 100. yılında gençlere, ecdadın vatan için yaptığı ve göstermiş olduğu fedakarlıklar gözler önüne serilirken, Oyunumuza gelen gençler tarafından da takdirle karşılandı.
Tiyatro gösterisi sonunda bir konuşma yapan Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “2015 yılı, Çanakkale Zaferimizin 100. yılı bu neden Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülke genelinde çeşitli organizasyonlar düzenleyerek zaferimizin 100. yılını kutlamaktadır. Bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce Çanakkale Savaşının önemini anlatan tiyatro, konferans ve geziler gibi çeşitli organizasyonlar düzenlenmektedir. Amacımız gençlerimize milli ve manevi değerlerimize bağlı, tarihinden ders çıkaran ve geleceğe umutla bakan, okuyan, düşünen, yazan, kara verme organlarında yer alan girişimci gençlik olmalarına gayret etmektedir. Tiyatro gösterisinin her sahnesi duygu dolu ve ibretlikti. Tüm gençlerimizin Çanakkale’deki tarihi yerleri muhakkak gezmeleri gerektiğini ya da Çanakkale ile ilgili yapılan tiyatro gösterilerine gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ben bu organizasyonu tertipleyen Gençlik ve Spor Bakanlığına, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Çanakkale Valiliğine, Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosuna ve bizi her konuda destekleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” dedi.