Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde oluşturulan Gençlik Sahnesi Kursiyerleri eğitim çalışmaları kapsamında “Yunus’un Güncesi” adlı oyunun ilk gösterimini gerçekleştirecek.
2014-2015 tiyatro sezonu ile birlikte yeni bir çalışmaya imza atan Şehir Tiyatroları, koordinatörlüğünü ve eğitmenliğini Şehir Tiyatrosu sanatçılarının üstlendiği Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu faaliyetleri kapsamında Şehir Tiyatroları sanatçısı Mete Ayhan’ın yazıp yönettiği “Yunus’un Güncesi” adlı oyun izleyici ile buluşuyor.
4 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’da Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı (Opera) sahnesinde gösterime girecek olan oyunun, hareket ve dans düzenini Ezgi Coşkun, müziklerini ise Onur Ermez üstleniyor.
Yunus Emre’nin yaşam öyküsünden ve eserlerinden yola çıkılan ve edebi bir yolculuğu anlatan oyunda, Gençlik Sahnesi Kursiyerleri Burcu Sığın, Cemre Özdamar, Ceren Uğursın, Derya Kılıç, Eda Devrim Delal Çelik, Esra Rukiye Erdoğan, Fatma Yavuz, İpek Uzkalan, Mehtap Demirel, Melodi Özkazanç, Merve Kuzgun, Raziye Kevser Güven, Sevi Cemre Cingirt, Zişan Aktaş, Bedri Adar, Burak Güler, Dilaver Köstem, Onur Birgi rol alıyor.
“Yunus’un Güncesi” adlı oyun mayıs ayı içinde Eskişehir Şehir Tiyatroları sahnelerinde izleyici ile buluşmaya devam edecek.