Henüz 17 yaşında olmasına rağmen Rio Olimpiyatları’na katılma hakkını elde ederek ülkemizi okçulukta temsil eden iki okçudan biri olmayı başaran Gazoz, olimpiyatların ilk gününde yapılan sıralama atışlarında topladığı 661 puanla 27. sırada yer aldı.



Fransız’ı 4-0 geriden gelip yendi
Aldığı puanla eleme turunda Fransız sporcu Pierre Plihon ile eşleşen Gazoz, rakibi karşısında bir ara 4-0 geriye düşse de maçı tie break setine taşımayı başardı. Tie break setinde Fransız rakibine üstünlük sağlayan Gazoz, karşılaşmayı 6-5 kazanarak bir üst tura çıkmayı başardı.

İkinci turda ise dünya sıralamasında beşinci sırada yer alan Hollandalı Sjef van den Berg'le karşılaşan Gazoz, tecrübeli rakibine 7-3 yenilerek elenirken gösterdiği mücadeleden dolayı maç sonunda seyircilerden büyük alkış aldı.
Genç yaşında elde ettiği başarıyla Türk okçuluğunun gururu olan Gazoz, gösterdiği performansla bütün Türkiye’yi ekrana kilitlerken Twitter’da da aldığı 10 binin üstünde tweetle TT listesinin zirvesine yerleşti.

Okçu bir aileden geliyor
Okçulukla küçük yaşlarda tanışan Gazoz’un anne ve babası da okçuluk camiasının önemli isimleri arasında yer alıyor. Babası milli antrenör olan Gazoz, Rio’da gösterdiği performansla 2020’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyatlar için madalya sinyali verdi.

“Mete, efendiliği ve derslerindeki başarısı ile dikkat çeken bir öğrencimiz”
Aynı zamanda İhlas Koleji'nde lise öğrenimine devam eden Gazoz’u tebrik eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Gazoz’un efendiliği ve derslerindeki başarısıyla dikkat çeken bir öğrenci olduğunun altını çizdi. “Mete’nin olimpiyatlara katılması kesinlikle tesadüf değil. Uzun zamandır bu turnuva için yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorduk. Mete, olimpiyatlardaki başarısıyla bizleri çok mutlu etti” diyen Yeltekin; Mete Gazoz’un, bu performansı ile daha birçok turnuvada Türkiye’yi ve İhlas Eğitim Kurumları'nı başarıyla temsil edeceğine inandığını söyledi.