Kamuya, 16 Aralık'ta yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura sonucuna göre bin 950 engelli memur alımı yapılacak.

ENGELLİ MEMUR ALIMI YAPILACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelendi. Engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzu yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na gönderildi.

ARANAN ÖZELLİKLER

Bu kapsamda, ilköğretim, ortaokul, ilkokul düzeyinden 210, orta öğretim düzeyinde bin 549, ön lisans eğitim düzeyinde 126, lisans düzeyinden 65 olmak üzere bin 950 kadro adayların tercihleri alınmak üzere ÖSYM Başkanlığı'na gönderildiği bildirildi.

BAŞVURU TARİHİ

Adayların başvuruları 4-11 Aralık 2015 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak. Yerleştirme ve kura sonuçları 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bu kadrolar için Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde hazırlanan EKPSS/Kura Tercih Bilgi Sistemi adayların hizmetine sunuldu.