"GEÇİŞLER DEVAM ETTİKÇE ACILAR BİTMEYECEK"
Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bodrum Su Sporları Cankurtarma Derneği Başkanı Arif Yılmaz, 8'i çocuk 11'i kadın 22 kaçak göçmenin öldüğü facia sonrası açıklama yaptı. Mültecilerin tek amacının Yunan adalarına geçmek olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi:
"Bu göçmenlerin Bodrum'a gelmeleri engellemedikçe; göçmenler, karşıya geçmek için her türlü yolu ve aracı deneyecektir. Aylan bebek ile birlikte Bodrum yarımadasında çok sıkı güvenlik tedbirleri alınınca; bu kaçaklar da çok eski hatta 20 kişi ile yarım mil gidemeyecek bir tekneye 230 kişi binerek Yunan adasına geçmeyi denemişler. Tabii ki sonuç facia oldu. Mültecilerin Ege ve Akdeniz kıyılarına gelişleri devam ettikçe ne yazık ki bu acılarda bitmeyecek diye düşünüyorum." 
Geçen pazar günü Bodrumlu kadınlarla birlikte pazar yerine toplanan göçmenlere yardım elini uzatan ve olayın hemen ardından bölgeye giden film yönetmeni İdil Dizdar da, "Umut yolculuğunda ölümlerin mutlaka önlenmesi gerekir. Bebek, çocuk, kadın herkes Avrupa'nın kapısına hücum ediyor. Bu nedenle bu acılar yaşanıyor" dedi.
TEKNE İÇMELER'E GETİRİLDİ
Bu arada 22 göçmene mezar olan ahşap tekne; Bodrum'un İçmeler Tersanesi'ne getirildi. Teknenin karaya çıkarılarak içinde arama yapılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI