Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım'da Belarus'u ziyaret etmiş, Türkiye'den Belarus'a ilk kez Cumhurbaşkanı seviyesinde bir ziyaret gerçekleşmiş olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nca Minsk'te inşaa edilen caminin açılışına da katılmıştı.
Belarus Müftüsü Ebubekir Şabanoviç tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edilmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kur'an-ı Kerim'i öperek alnına koymuştu. Belarus lideri Lukaşenko da aynı hareketi tekrarlamıştı.

RUS BASININA KONUŞTU
TürkRus'un haberine göre Minsk’te Kuran’ı öpüp alnına koyan Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, konuyla ilgili Rus basınına açıklamada bulundu. Rusya lideri Putin'le bir araya gelmeden önce Rus basın mensuplarının karşısına çıkan Lukaşenko, ülkesinin Müslümanlarla herhangi bir problem yaşamadığını söyledi.

BELARUS'TA TÜM HALKLAR TEK BİR HALKI OLUŞTURUYOR
Belarus’ta on binlerce Müslüman’ın yaşadığını belirten Lukaşenko, “Ben onların da başkanıyım. Müslümanlar bize hiçbir zaman sorun çıkarmadılar. Belarus’ta tüm halklar, tek bir halkı oluşturuyor” dedi. Kuran'ı öptüğü için kendisine gelen eleştirileri yanıtlayan Belarus lideri, “Erdoğan ile birlikte cami açılışındaydık. Kendisine hediye edilen Kuran’ı öptü. Bana da aynı Kuran’ı verdiler, ne yapmam gerekiyordu? Bu hareketi ben de tekrar ettim” dedi.

kaynak: hürriyet