ORDU (AA) - Her yıl Ordu'ya gelen mevsimlik tarım işçileri, bu sezon fındığın bol olmasıyla evlerine mutlu dönüyor.

Ağustos ayının ilk haftasından itibaren fındık hasadında çalışmak üzere Ordu'ya gelen mevsimlik tarım işçileri, hasadın sona ermesiyle dönmeye başladı. 

 Altınordu ilçesinin Uzunisa Mahallesi ile Perşembe ilçesinin Efirli Mahallesi'nde hazırlanan geçici konaklama merkezlerine çadır kuran mevsimlik tarım işçileri, çadırlarını toplamaya başladı.

Ordu'ya fındık toplamak üzere Şanlıurfa'dan gelen Kazım Yürek, AA muhabirine, bu sezon fındığın bol olmasıyla evlerine mutlu döndüklerini söyledi. 

Ordu'da bir aydan fazla kaldıklarını ve yağmur yağmadığı günlerin dışında çalıştıklarını belirten Yürek, "Buraya 15 kişilik ailemle gelmiştim. Çok şükür fındık rekoltesinin iyi olmasıyla boş kalmadık. Beklediğimizin üzerinde para kazandık" dedi.

Adıyaman'dan gelen İzzet Koçaroğlu da fındık hasat döneminin genel anlamda iyi geçtiğini anlatarak, "Halimizden memnunuz. Geçen yıl geriye boş dönmüştük. Bu sezon fındığın bol olmasıyla kazancımız da iyi oldu" diye konuştu. 

Yöre halkının kendilerine çok iyi davrandığını vurgulayan Koçaroğlu, "Şimdi hazırlığımızı tamamladık. Artık dönüyoruz. İnşallah yarın memleketimizde olacağız. İnşallah gelecek sezon da Ordu'ya gelmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İbrahim Kovan ise bu sezon hiç işsiz kalmadıklarını, hemen hemen her gün fındık bahçesinde çalıştıklarını kaydetti.

- "Hepsi iş buldu" 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise Ordu'ya bu sezonda 15 bine yakın işçi geldiğini belirterek, "Her yıl ilimize gelen mevsimlik işçiler herhangi bir sorunla karşılaşmadan dönüyorlar. Ordu'ya gelen işçilerin büyük çoğunluğu iş buldu" dedi. 

Bahçe sahiplerinin mevsimlik fındık işçilerine ihtiyaç duyduğu bir sezonu geride bıraktıklarını vurgulayan Cörüt, bölge halkı olarak işçilerden memnun kaldıklarını dile getirdi.