Ali AKSOYER/İSTANBUL,() Ataşehir’de ünlü bir lokantada önceki gün meydana gelen Avukat Işıl G.’nin 3 yaşındaki oğlu Y.K.'nın oyun yerinde üzerine asitli bir madde atılması olayında ilginç bir gelişme yaşandı. Polis olayın meydana geldiği lokantanın güvenlik kamera sistemine dışarıdan bir müdahale yapıldığını tespit etti. Bu gelişme üzerine lokanta yetkililerinin haberi olmadan dışarıdan müdahale ile olay sırasında çekilen görüntülerin silinme ihtimaline karşılık kayıtların kaydedildiği bilgisayar inceleme altına alındı.

Bu arada minik Y.K'nın, daha önce de evinde uzaktan kumandalı oyuncak arabasının patladığı ve yaralandığı da öğrenildi.

KAMERALARA DIŞARDAN MÜDAHALE EDİLMİŞ OLABİLİR


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada olayın meydana geldiği lokantanın kameralarına, lokanta yetkililerinin haberi olmadan dışarıdan müdahale edilmiş olabileceği bilgisine ulaşıldı. Olay sırasında çekilen muhtemel görüntülerin bir hacker tarafından dışarıdan bir müdahale ile silinmiş olabileceği ihtimali üzerine görüntülerin kaydedildiği bilgisayar kasası polis tarafından inceleme altına alındı. Yapılan incelemede bilgisayar kasasındaki silinmiş olma ihtimali olan olay anı görüntülerine ulaşmak için çalışma yapıldığı belirtildi.

HEDEF 3,5 YAŞINDAKİ MİNİK Y.K.

Bu arada görgü tanıklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda olayda şüphelinin hedefinin yaralanan Y.K. olduğu tespit edildi. Şüphelinin doğruca küçük çocuğa yöneldiği, yaralanan diğer çocukların sıçrayan maddeden zarar gördükleri öğrenildi.

ŞÜPHELER BİR KİŞİYİ GÖSTERİYOR

Olayı soruşturan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, elde edilen ilk bilgiler doğrultusunda şüpheli bir kişinin kimliğini belirlendi. Aileyi tanıdığı öğrenilen bu kişiyle ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

KİMYASAL MADDE HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Öte yandan 3,5 yaşındaki Y.K.'nın yüzünün yanmasına ve gözlerinin zarar görmesine neden olan kimyasal maddenin ne olduğu tam olarak tespit edilemedi. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemenin sürdüğü testlerin bitmesinin ardından asitli maddenin belli olacağı belirtildi.