Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, önceliğin Ak Parti-CHP koalisyonu olması gerektiğini söyledi.
Demirtaş’ın, Ankara’ya gidişi sırasında Atatürk Havalimanı VIP Salonunda karşılaştığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile yaptığı sohbet dikkat çekti. Şafak Pavey, Demirtaş’a "Birlikte iyi salladık" derken, Demirtaş da, "Umarım her şey daha iyi olacak" yanıtını verdi.
Partisi genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’dan Ankara’ya seyahati öncesinde Atatürk Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olası hükümet formüllerini değerlendiren Demirtaş, önceliğin Ak Parti-CHP koalisyonu olması gerektiğini söyledi.
Türkiye’de kaos, istikrarsızlık ve güvensizlik ortamına izin vermeyeceklerini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
“Toplum birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk vermiş. Teamüller gereği bunun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. Ak Parti - CHP seçeneği ilk tartışılması gerekendir doğal olarak. Bütün teamüllerde bunu gerektirir. Toplumda oy verirken bunu istemiş oldu bir şekilde. Tartışmalar nasıl yürüyecek izleyelim. HDP olarak halkın omuzumuza yüklediği sorumluluğu taşıyacağımızı herkesin görmesi lazım."
Demirtaş, “Koalisyon teklifi gelirse ne yapacaksınız” sorusuna şöyle cevap verdi: “Teklif gelirse tartışırız, çözüm süreci bitmez.”
Selahattin Demirtaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Atatürk Havalimanı VIP Salonuna girerken CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile karşılaştı. El sıkışan ikilinin sohbeti dikkat çekti. Şafak Pavey, Selahattin Demirtaş’a "Birlikte iyi salladık" derken, Demirtaş, "Umarım her şey daha iyi olacaktır, hep birlikte daha iyisini başaracağız” cevabını verdi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şafak Pavey de, çok önemli bir döneme girildiğini belirterek "Bütün muhalefet partileri ile birlikte çok iyi salladığımızı düşünüyorum. Bakalım neler olacak. Ne olacağını birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.