Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın sone ermesiyle 7 bin öğrenciye sertifika verildi.
Gülsen Batar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen sertifika törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 22 merkezde, 136 eğitmen eşliğinde, 12 branşta eğitimini tamamlayan 7 bin öğrenciye sertifika verildiği törende konuşan Fatma Şahin, en fazla pozitif ayrımcılığı çocuklar ve gençlere yaptıklarını söyledi. Yarının yöneticileri çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğine değinen Şahin, başarının anne ve babanın bilinciyle orantılı olduğunu kaydederek şunları dedi:
"O yüzden birbirinizi çok iyi tanımanız, kardeşliğinizi geliştirmeniz lazım. Herkesin birbirinin emaneti olarak birbirine bakması lazım. Herkesin birbirinin hakkını, hukukunu koruması lazım. Birbirinize inanmanız ve kardeşlik hukukumuzu geliştirmemiz lazım. Bakın şu yaşadığımız hassas dönemde nasıl zaman zaman canımız yanıyor. Nasıl şehitlerimiz geldiği zaman, nasıl yüreğimizi yakıyor. Bunlar olmasın istiyorsak sevgi tohumu ekmeliyiz ve sevgi tohumu sizin yaşınızdan başlıyor. O yüzden çocukların yüreğine, kalbine barışı ve sevgiyi ekmeliyiz."
Şahin’in konuşmasının ardından öğrencilere sertifikaları verildi.
FOTOĞRAFLI