Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle basın toplantısı düzenledi. CHP İstanbul İl Merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyeleri, son günlerde artan terör ve şiddet ortamına karşı barış çağrısı yaptı.

Üzerinde “Yurtta ve dünyada barış", “Barış hemen şimdi" yazılı dövizler taşıyan kadınlar yapılan basın açıklamasının artından imza kampanyası başlattı. CHP Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt de toplantıya katılarak kadınlara destek verdi. Basın açıklamasını yapan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, kadınlar olarak yurtta ve dünyada barış istediklerini belirtti.
Öner, “ Barış kadının kendisidir. Zor günlerden ve acıların içinden geçiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadıklarımız; kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sahte barış güvercinlerinin taşındığı, zeytin dalının aslında kamufle edilmiş bir kitle imha silahı olduğu, bugün tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Baldıran zehri içenler, kefenini giyerek siyasete soyunanlar bu süreçte birdenbire anayasayı bekleme odasına alarak ve barışı bir başka bahara bırakarak güvercinlikten şahinliğe terfi eden yeni bir kimlikte sahnede yerini aldı. Bu kimlikle kendisini mevcut siyasal sistem içinde hiçbir yasa ve etik değere bağlı görmeyenler, ne yazık ki şehit cenazelerini de siyasal bir gösteriye çevirmekte sakınca görmemektedirler" dedi.

"DURUŞUMUZU HER KOŞULDA SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ"
"Oysa bizim çocuklarımız ölüyor, bu ülkenin evlatları ölüyor, bu ülkenin değerleri yok oluyor" diyen Öner, "Ölenlerin hepsi bizim çocuklarımız. Yüreğimiz yanıyor, canımızdan can gidiyor, her yerde ağıtlar yükseliyor. Ve o ağıtlar doğuda ve batıda hep yoksul anaların acı hikayelerini anlatıyor. Oysa insan olmak öldürmekten değil, yaşatmaktan geçer. Kadınlar, insanca bir yaşam istiyor. Bu topraklar çok acı gördü. Artık kan dökülmesin istiyoruz. Sesimizi, sözümüzü, gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Barış ve huzur isteyen herkesi ortak değerlerimizi öne çıkararak birlikte hareket etmeye, güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Savaşa, teröre, şiddetin her türlüsüne karşı duruşumuzu her koşulda sürdürmeye kararlıyız. Çünkü insanca bir yaşam, ancak barış ortamında olabilir. Onun için biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar; şimdi, hemen barış diyoruz. Evde, sokakta yurtta ve dünyada gerçek bir barış istiyoruz. Herkesi ortak geleceğimizin korunması ve toplumsal barışın sağlanabilmesi için her türlü şiddete karşı beyazlar giyerek içten kapsayıcı bir dayanışmaya ve imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kadınlar, bina önüne yerleştirilen stanttaki kağıtları imzaladı.

(FOTOĞRAF)