Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçi projelerinin desteklenmesiyle ilgili hazırlanan Uygulama Rehberine ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği olarak bilinen projenin Uygulama Rehberi yayımlandı.



Söz konusu Karar doğrultusunda çıkarılan Tebliğ uyarınca hazırlanan Uygulama Rehberine göre, bu projeden yararlanacak olan genç çiftçilerimiz, Bakanlığımız İl ve İlçe Müdürlüklerine hiçbir masraf yapmadan başvurabilecekler.

Proje için gerekli olan bilgiler, Bakanlığımız personelince hazırlanan program (gencciftci.tarim.gov.tr) içerisinde bulunmakta olup bir proje hazırlatılmasına gerek olmaksızın bu adres üzerinden başvuru yapılabilecek.

Başvurular 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren bu yazılım programı üzerinden alınmaya başlanacak.
Dosya hazırlama ve proje hazırlama ücretleriyle ilgili kamuoyunda dolaşan söylentilere inanılmaması gerekiyor. Bu proje kapsamında genç çiftçilerden ne dosya parası ne de bir proje hazırlama ücreti alınmayacağı gibi piyasada böyle bir proje hazırlatılmasına da gerek bulunmamaktadır.”